Csorbaleves

 2012.10.16. 09:23

Csorba leves egyszerűen recept

Hozzávalók:
2 szál nagyobb sárgarépa, 
1 szál petrezselyem, 1 közepes zellergumó, 
50 dkg. darált sertéshús, 
1 egész fej fokhagyma, 
1 kiskanál őrölt fekete bors, 
só, 
l db. tojás, 
1 nagyobb fej vöröshagyma, 
2 evőkanál zsír, 
1 liter káposztalé ( vagy egy egész citrom leve, de lehet citromsó is), 
1 nagyobb szem érett paradicsom, 
2 dl. tej,, 
1 db. tojás sárgája, 
5 dkg. rizs. 
1 dl. tejfel.

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztíttjuk és 2 litervízben a felszeletelt paradicsommal együtt feltesszük főni. A vöröshagymát apróra vágjuk és a zsiradékon megdinszteljük.A darált húst fűszerezzük a finomra vágott fokhagymával, tojással, sóval, őrölt feketeborssal és az apróra vágott, megdinsztelt vöröshagymával, majd jól összekeverjük. Gomócokat formálunk belőle, amit a fővő léhez adunk. Ha a gombóc puha lesz, hozzáöntjük a káposztalevet, kevés riszt és tovább főzzük. A tojássárgájából és a tejből eresztéket készítünk és azt is a leveshez adva tovább 
főzzük. Szükség szerint utánaízesítjük, vagy savanítjuk. Külön tálkán hideg tejföllell kínáljuk

A bejegyzés trackback címe:

https://kiwiland.blog.hu/api/trackback/id/tr874851426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása