Hajápolás házilag

 2013.02.01. 13:13

A drága samponok és hajbalzsamok megvásárlása mellett létezik néhány olyan ősi praktika, amelyeket már nagyanyáink is használtak annak érdekében, hogy hajuk sokkal egészségesebb és dúsabb legyen, így tehát a hajápolás házilag és otthoni körülmények között is könnyedén megvalósítható.

Az első ilyen a tojásalapú hajpakolás, amelynek segítségével dús hatásúvá tehetjük lelapuló, zsírosnak ható hajunkat. Az elkészítéshez nem kell más, csupán egy tojás, valamint 2 deciliter natúr joghurt. Az elkészítés rém egyszerű, egyszerűen összekeverjük a két hozzávalót, amit felhordunk a hajunkra, majd egy alapos bemasszírozást követően rajtahagyjuk néhány percig, végül pedig alaposan leöblítjük.

Ha hajunknak hidratálásra van szüksége, akkor érdemes kipróbálni az olívaolajas pakolást. Ehhez nincs szükség másra csak és kizárólag olívaolajra, amit melegítés után a hajba kell masszíroznunk, majd egy törülközőbe tekerve 15-20 percig úgy hagyjuk. Ezt követően rendes samponnal mossunk hajat és a különbség azonnal szemmel látható lesz.

Szintén kitűnő megoldás – elsősorban a csillogó hajért – a citrom alkalmazása, amellyel a zsíros, fénytelen hajt tudjuk életre kelteni. Különösen ajánlott szőke hajra! Elkészítéséhez nincs szükségünk másra, csak egy darab citromra, valamint némi vízre. A citrom levét először kifacsarjuk, majd vízzel hígítva a kapott keverékkel megmossuk hajunkat, amit alapos leöblítés után szárítsunk csak meg.

Ha a hajápolásban házilag rendkívül hatékony tisztítást szeretnénk elérni, akkor a kulcsszó a menta lesz, amely erősen tisztító hatással rendelkezik és leginkább zsíros vagy normál hajra ajánlatos. Az elkészítéséhez mentalevelekre és vízre van csupán szükségünk, amit úgy kezdünk, hogy nagyjából egy csészényi mentalevelet egy liter vízben fél óráig főzünk, majd leszűrést követően a samponozást követően a masszát terítsük szét hajunkon, a végén pedig langyos vízzel öblítsük le hajunkat, amely így nem csak rendkívül tiszta, hanem kellemes mentaillatú is lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiwiland.blog.hu/api/trackback/id/tr375056722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása