Karácsonyi ötletek

 2012.11.23. 18:47

Tegyük igazán meghitté a karácsonyt!

 

Hogy hogyan? Például készítsünk közösen karácsonyi dekorációkat!

Viszonylag egyszerű kézzel készíteni népi motívumokkal díszített tárgyakat, dekorációkat. Ezekhez felhasználhatunk természetes, rusztikus anyagokat.

Fenyőtobozból, dióból, pattogatott kukoricából, vörösáfonyából és zöld lombból különlegesen szép és főleg olcsó adventi, karácsonyi dekorációk készíthetők. Sajátítson el néhány kézműves technikát, és használjon könnyen beszerezhető természet-ihlette rusztikus karácsonyi díszítő elemeket, és tegye emlékezetessé a barátaival és családjával együtt töltött időt.

  • Nehézségi fok: közepes

 

pattogatott-kukorica-tozegafonya-girland

Egyszerű és mutatós: tőzegáfonya és pattogatott kukorica

 

Amikre szükségünk lesz a karácsonyi dekoráció elkészítéséhez:

 

* Tőzegáfonya

* Kötöző drót

* Toboz

* Újság

* Fehér spray

* Csillámporos ragasztó

* Szivacsos ecset

* Attetsző csillámpor

* Egy edény

* Szalag

* Zöld lomb

* Vastag kötél

* Zöld almák

 

* Fehér akkumulátoros gyertya

* Fehér virágok

* Pattogatott kukorica

* Cérna

* Hímzőtű

* Néhány narancs

* Kés

* Sütő

* Papírkendő

* Ragasztópisztoly

* Ragasztó

* Dió

* Arany spray, arany szalag

 

termeszetes-karacsonyi-dekoraciok

 

Egyéb könnyen elkészíthető karácsonyi dekoráció

 

1. Készítsünk tőzegáfonyából adventi koszorúkat!

 

Az adventi koszorúhoz vegyünk 20 tőzegáfonyát és fonjuk fel egy kötöző drótra. Azután vágjuk le a kimaradt drótszálakat. Formázzuk kör alakúra. A két végét hajlítsuk be, és már kész is mutatós dekorációnk a karácsonyfára.

 

2. Készítsünk fenyőtobozból karácsonyi díszeket!

 

Kölcsönözzünk havas jelleget fenyőtobozainknak egy kevés fehér spray felhasználásával. Hagyjuk teljesen megszáradni, majd kenjünk rá egy kevés csillámló ragasztót. Forgassuk bele a tobozokat egy tál áttetsző csillámporba, és szárítsuk meg. A tobozok felső részére kössünk egy szalagot, és tegyük fel a karácsonyfára ezt a kedves, havas tájat idéző díszt. (Fenyőtoboz karácsonyfa készítése!)

 

3. A kandallópárkányt is díszíthetjük természetes dekorációval

 

Egy kötöző drótra fonjunk fel zöld lombot. Dolgozzunk balról jobbra haladva, tekerjük egy vastag kötél köré a lombcsokrokat. Tegyük fel a kandallópárkányra, és tűzdeljük meg zöld almákkal, akkumulátoros gyertyákkal, és a varázslatos hatás kedvéért díszítsük fehér virágokkal.

 

4. Készítsünk pattogatott kukoricából karácsonyi girlandot!

 

Fűzzünk fel cérnára kukoricát és tőzegáfonyát. Használjunk hímzőtűt a minél változatosabb eredmény érdekében. A girlandok végét bogozzuk meg. Kültéri örökzöldeket is díszíthetünk vele. Ez egy könnyű és mégis különleges hatású karácsonyi dekoráció.

 

5. Szárított narancskarikák

 

Vágjunk néhány vékony narancsszeletet, itassuk fel a nedvességet belőlük egy papír törlőkendővel. Tegyük be a sütőbe. Egy óra hosszat süssük 275 fokon. Aztán 225 fokon újabb két órára hagyjuk a sütőben. Miután készen van, hagyjuk kihűlni a narancskarikákat, majd ragasszuk fel őket egy dísszalagra, és már használhatjuk is illatos és mutatós karácsonyi díszünket a lakás minden helyiségében.

 

6. Rusztikus aranyozott diók adventi koszorúra vagy karácsonyfára

 

Helyezzünk el egész diókat egy újságpapíron, és fújjuk be arany festékkel. Amint megszáradtak, ragasszunk egy arany szalagot a tetejükre kis hurok formájában, hogy aztán feltehessük őket akarácsonyfánkra.

 

termeszetes-karacsonyi-dekoráció

 

Tippek és figyelmeztetések karácsonyi dekorációk, díszek készítéséhez

  • Növeljük a tőzegáfonya-koszorúnk méretét azáltal, hogy hosszabb kötöződrótot és több bogyót használunk. Díszíthetjük bejárati ajtónkat vagy akár tükreinket is hasonló koszorúkkal.
  • Rögzítsük zöld girlandunkat rajzszögekkel, nehogy leessen és lángra kapjon a kandalló közelében.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiwiland.blog.hu/api/trackback/id/tr724922072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.24. 08:29:23

ezekhez azért több kézügyesség kell, mint nekem van, de majd megmutatom az asszonynak, ő szeret ilyenekkel játszani.

2012.11.24. 09:11:08

@doggfather: A bal alsó képen látható díszt viszont te is meg tudod csinálni, csak egy zacskó szegfűszeget kell venni hozzá és narancsot és/ vagy citromot. Gyerekeket is le lehet vele foglalni - órákra. :)
A szegfűszeg nem vasboltban kapható!:D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.24. 11:08:17

@little troll: azt azért tudom, hogy mi a szegfűszeg. :D
süti beállítások módosítása