Karácsonyi sütemény ötlet: Narancsos túrókrém

A karácsonyi receptek témakörében nehéz olyat mondani ami kiemelkedik a hatalmas kínálatból, de ez a versenyzőnk biztosan ezek közé tartozik : lássuk!
Hozzávalók:
- 6 narancs
-17 dkg mascarpone, vagy natúr tejszínes krémsajt
- 3 dkg finom kristálycukor
-1-2 evőkanál tojáslikőr
-1 zacskó vaníliás cukor
-17 dkg félzsíros tehéntúró
- a díszítéshez csoki csillagok vagy tortadara
Elkészítés
A narancsokat megmossuk, megtöröljük. Egynek a héját a fehér réteg nélkül lehámozzuk, és vékony csíkokra metéljük. A többi narancsról a héjat, a fehér réteggel együtt levágjuk. A gerezdeket a hártyák közül kiemeljük, a levet felfogjuk. A mascarponét a cukorral, a tojáslikőrrel, a vaníliás cukorral, a túróval, és ½ dl narancslével összekeverjük. A narancsgerezdeket – 8 darab kivételével – mély üvegtálba rétegezzük, majd ráöntjük a krémet. Csokoládé csillagokkal, a félretett narancsgerezdekkel díszítjük.
Elkészítési idő: 35 perc