Tészta sajtszósszal
Hozzávalók:
- 250 g tészta (szarvacska, csavart cső, orsó)
- fél csésze friss sajtkrém
- 125 ml húsleves vagy zöldségalaplé
- só
- bors
- 5-10 dkg reszelt keménysajt (ementáli, parmezán, cheddar)
Főzd meg a tésztát a csomagolásán található utasítás szerint. Eközben forrald fel a friss sajtkrémet az alaplével, és habverővel habosítsd fel, majd add hozzá a reszelt sajt felét, és kevergesd addig, amíg a keménysajt elolvad. Ezután öntsd hozzá a főtt tésztát, keverd össze, és szórd meg a maradék reszelt sajttal. A sajtszószos tészta önmagában is nagyon finom, de friss idénysalátával tálalva még jobb, ráadásul úgy egészségesebb és laktatóbb is.
A sajtszószt is feldobhatod, ha párolt spárgát vagy pirított gombát darabolsz bele, friss zöldfűszerekkel vagy felkockázott sonkával ízesíted.
Tészta sajtszósszal
2012.09.29. 07:43A bejegyzés trackback címe:
https://kiwiland.blog.hu/api/trackback/id/tr274809472
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.