Fini pogi recept

 2012.09.25. 10:34

Burgonyás pogácsa


Hozzávalók:

70 dkg liszt
35 dkg burgonya
4 evőkanál olaj
3 evőkanál cukor
2,5 dkg élesztő
só, víz

Elkészítés:

A burgonyát meghámozva, kockára vágva feltesszük főni. Az élesztőt
kevés langyos, cukros vízben felfuttatjuk. A megfőtt burgonya levét
egy edénybe szűrjük, a krumplit áttörjük. A hozzávalókat összegyúrjuk,
a krumpli főzővizéből kb. 2,5 dl-t adunk hozzá, hogy jó rugalmas
tésztát kapjunk. A tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk, és kiszúrjuk
a pogácsákat. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 40 percig hagyjuk
kelni. Olajjal megkenjük a tetejét és 180 °C-os sütőben 15-20 percig
sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiwiland.blog.hu/api/trackback/id/tr774801456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása