Töltött malaccomb

 2012.12.30. 13:05

 



Töltött malaccomb

1 kg malaccomb, 10 dkg gomba, 1 szál debreceni, 1 kis fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 + 3 ek olaj, 1 zsemle, 2 tojás, só, őrölt bors, 1 csomó petrezselyemzöld. 

A lehetőleg sovány combot kicsontozom és a vastag húsrészbe éles késsel zsebeket vágok, majd a szeleteket kívül-belül besózom. A hagymát apró kockákra vágom és 1 evőkanál olajon aranysárgára pirítom. Rádobom a vékony szeletekre vágott gombát, borsozom és kis lángon fedő alatt megpárolom. A vége felé beleteszem a vékony csíkokra vagdalt debrecenit és az átzúzott fokhagymát. A zsemlét vízben beáztatom, majd kifacsarom és összekeverem a kihűlt gombával, a vágott zöldpetrezselyemmel, a tojással. Sózom, borsozom. Egy-egy kanálnyit teszek a hússzeletek zsebeibe és hústűvel lezárom őket. Egy serpenyőben felhevítem az olajat és a hússzeletek mindkét oldalát gyorsan pirosra sütöm. Fél deci vizet aláöntve fedő alatt puhára párolom a szeleteket, majd a végén zsírjára sütöm. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kiwiland.blog.hu/api/trackback/id/tr134987714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása