Tekerős fánk
|
Hozzávalók
-
5 dkg porcukor
50 dkg liszt
5 dkg Rama
fél liter tej (kb)
2 tojássárgája
2,5 dkg élesztő
késhegynyi só
fahéjas porcukor
olaj a sütéshez - Töltelék
ízlés szerinti puding, vagy lekvár
Elkészítés
1.Az élesztőt kevés tejben kis cukorral megfuttatjuk. Összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Annyi tejet teszünk bele, hogy lágy tésztát kapjunk. Duplájára kell keleszteni meleg helyen párnával letakarva.
3.Most itt jön képbe az, amivel csináljuk. Mi tekerőnek neveztük el. Ez egy acélmenetes cső, amire rátesszük a tésztát, a nyele fából van. A képen látható, hogy néz ki.
4.Keresztbe illesztjük rá a tésztára. Ráhajtjuk mindkét oldalról és hogy ne essen le róla, rátekerünk kettőt a csőhöz rögzített madzaggal. Még szép formája is lesz. Vigyázzunk, ne legyen túl szoros, mert akkor nehezen csúszik le a csőröl.
5.Innentől kezdve nincs más dolgunk mint forró olajba aranybarnára kisütni. :) Majd fahéjasporcukorba forgatni :)