Nasi:)

 2012.09.17. 17:50

Tekerős fánk

  • elkészítés:50 - 60 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:-
  • sütési idő:-
Tekerős fánk

Hozzávalók

  • 5 dkg porcukor 
    50 dkg liszt
    5 dkg Rama
    fél liter tej (kb)
    2 tojássárgája 
    2,5 dkg élesztő
    késhegynyi só
    fahéjas porcukor
    olaj a sütéshez

  • Töltelék

    ízlés szerinti puding, vagy lekvár


Elkészítés

1.Az élesztőt kevés tejben kis cukorral megfuttatjuk. Összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Annyi tejet teszünk bele, hogy lágy tésztát kapjunk. Duplájára kell keleszteni meleg helyen párnával letakarva.
 Ha megkelt, gyúrótáblára kiöntjük, 1 cm vastagra kinyújtjuk és kockákra vágjuk.
2.Ha megkelt, gyúrótáblára kiöntjük, 1 cm vastagra kinyújtjuk és kockákra vágjuk.
 Most itt jön képbe az, amivel csináljuk. Mi tekerőnek neveztük el. Ez egy acélmenetes cső, amire rátesszük a tésztát, a nyele fából van. A képen látható, hogy néz ki.
3.Most itt jön képbe az, amivel csináljuk. Mi tekerőnek neveztük el. Ez egy acélmenetes cső, amire rátesszük a tésztát, a nyele fából van. A képen látható, hogy néz ki.
 Keresztbe illesztjük rá a tésztára. Ráhajtjuk mindkét oldalról és hogy ne essen le róla, rátekerünk kettőt a csőhöz rögzített madzaggal. Még szép formája is lesz. Vigyázzunk, ne legyen túl szoros, mert akkor nehezen csúszik le a csőröl.
4.Keresztbe illesztjük rá a tésztára. Ráhajtjuk mindkét oldalról és hogy ne essen le róla, rátekerünk kettőt a csőhöz rögzített madzaggal. Még szép formája is lesz. Vigyázzunk, ne legyen túl szoros, mert akkor nehezen csúszik le a csőröl.
Innentől kezdve nincs más dolgunk mint forró olajba aranybarnára  kisütni. :) Majd fahéjasporcukorba forgatni :)
5.Innentől kezdve nincs más dolgunk mint forró olajba aranybarnára kisütni. :) Majd fahéjasporcukorba forgatni :)
 Ha ez mind megvan, utána töltsük ízlés szerint, lekvárral, pudinggal, stb. Jó étvágyat hozzá.
6.Ha ez mind megvan, utána töltsük ízlés szerint, lekvárral, pudinggal, stb

A bejegyzés trackback címe:

https://kiwiland.blog.hu/api/trackback/id/tr944783914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása