ebéd tipp.....

 2012.09.10. 09:24

Sült karaj tésztával
A Sült karaj tésztával, és pikáns tejfölös mustármártással egy remek főétel, amely kiváló választás egy hangulatos vacsora részeként. A sült karaj tésztával, és pikáns tejfölös mustármártással elkészítéséhez 30 percre van szükség. Ezt a receptet kezdő és haladó szakácsoknak ajánljuk. Olvasd el a Sült karaj tésztával, és pikáns tejfölös mustármártással elkészítésének módját és próbáld ki!

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A Húst szeleteljük fel.. A húst nem szükséges külön besózni, enélkül egyből elkezdnek pirulni a forró olajban, nem eresztenek levet és ropogósabb lesz a külsejük, a belsejük pedig szaftosabb marad. Magas peremű lábasba kevés étolajat öntünk (azért, hogy ne tapadjon le a hús), felforrósítjuk, majd belerakjuk a hússzeleteket, ne sózzuk meg, de őrölt fekete borsot szórhatunk rá, mert az pikánsabbá fogja tenni a hússzeleteket. Pirítsuk meg a hús mindkét oldalát, a végső párolás az elkészült szaftban fog történni.
  2. Előkészítjük a zöldségeket, vékonyan felszeleteljük azokat. A lábasból kiszedjük a hússzeleteket, majd a visszamaradt pecsenyeléhez adjunk egy kevés barnacukrot, pár másodperc alatt elkaramelizáljuk, erre nyomjuk rá a mustárt, a barnacukorral együtt pirítsuk le, adjuk hozzá a babérlevelet. Amennyiben még intenzívebb ízeket szeretnénk, hozzáadás előtt pirítsuk le a babérlevelet. Miután elpirult a mustár a barnacukorral, jöhetnek a vékony csíkokra vágott zöldségek: a fehérrépa, a sárgarépa és a zeller. Az egészet alaposan elkeverjük, majd nagyon kevés sót adunk hozzá, ez azért kell rá, hogy levet eresszen a zöldségünk. Hozzáadjuk a fehérbort, ezt követően forraljuk fel, majd adjuk hozzá a vizet. A víz ¾-ét adjuk csak hozzá, mert egy keveset félrerakunk a habarás készítéséhez.
  3. Elkészítés A Knorr Tyúk Házias Levesalapot hozzáadjuk a léhez, a meleg hatására nagyon gyorsan fel fog oldódni. A habaráshoz egy kisebb edénybe a liszthez hozzáadjuk a hideg tejfölt és az egészet elkeverjük, hozzáadunk egy kevés forró levet (nem baj, ha egy kevés zöldség vagy babérlevél kerül bele), a lényeg, hogy forró legyen. A habarást hozzáadjuk a mártásunkhoz. Alaposan elkavarjuk, majd hozzáadjuk a maradék vizet is. Apróra vágott petrezselyem helyett inkább zellerzöldet használjunk, ezt is adjuk hozzá, valamint csepegtessünk bele ½ citrom levét. Helyezzük a megpirított húsokat a mártásba, és öntsük még bele a húsok alatt visszamaradt lét is. Forraljuk fel. Miután a mártásunk kiforrt, megkóstoljuk és ha szükséges, akkor utóízesítjük.
  4. Tálalás Friss kifőtt tésztával, vagy zsemlegombóccal tálaljuk a húsokat és a mártásunkat – citromkarikákkal díszíthetjük az ételünket.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiwiland.blog.hu/api/trackback/id/tr494765795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása