Fűszeres-narancsos madeleine
Hozzávalók 24 db-hoz:
8 dkg porcukor
8 dkg liszt
8 dkg vaj
2 tojás
½ cs sütőpor
1 csipet só
½ kávéskanál őrölt fahéj.
½ kávéskanál őrölt szegfűszeg
¼ kávéskanál reszelt szerecsendió
½ kávéskanál őrölt kardamom
1 narancs reszelt héja
Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a fűszerekkel. A vajat olvasszuk meg és hagyjuk langyosra hűlni. A tojásokat válasszuk szét és a tojássárgájához kézi habverővel keverjük hozzá a porcukrot, a reszelt narancshéjat és a langyos vajat. Ezután adjuk hozzá a lisztes keveréket és a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. A madeleine formát jól vajazzuk ki és minden mélyedésbe tegyünk egy teáskanálnyi tésztát. 30 percig pihentessük, majd 200 C-os előmelegítet sütőben 8-10 perc alatt süssük aranybarnára.