Hozzávalók:
- 12 dkg méz
- 6 dkg barna cukor
- 5 dkg vaj
- 1 tojás
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 ek mézeskalács fűszerkeverék
- 1 narancs reszelt héja
Elkészítés:
A cukrot, a vajat és a mézet egy lábasban, lassú tűz felett, összemelegítjük (annyira, hogy a cukor elolvadjon).
Megvárjuk, míg kihűl, majd hozzákeverjük a tojást.
A sütőporral, fűszerekkel és narancshéjjal elkevert lisztet a tojásos masszával tésztává gyúrjuk.
Folpackba csomagoljuk és egy éjszakán át hűtőben pihentetjük.
Másnap enyhén lisztezett felületen vékony téglalappá nyújtjuk a tésztát és 24 egyenlő méretű részre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a mézes téglalapokat.
Légkeverésen 200 fokra előmelegített sütőben kb. 5-6 perc alatt megsütjük.
Mikor kihűltek, cukormázzal mindegyiket ellátjuk számmal (1-től 24-ig), majd kedvünk szerint dekoráljuk.