Csabai töltött karaj tormás zellersalátával
Hozzávalók 4 személyre:
60 kg sertés rövidkaraj csontos
30 dkg füstölt puha kolbász
1,5 dl olaj
2 gr só
10 dkg vöröshagyma
2 dkg fokhagyma
Elkészítés:
Elkészítéséhez lehetőleg vékony karajt vásároljunk. Ízletesebb és jobban átsül. A csontos karajt keskeny pengéjű késsel hosszában felszúrjuk a csonthoz közel, és az előzőleg mélyhűtőben kissé megdermesztett kolbásszal betöltjük. Sóval kissé bedörzsöljük, majd a zsiradékot, kockára vágott hagymát, fokhagymát és kevés vizet tartalmazó tepsibe helyezzük. Lefóliázzuk, és kb. 40 percig nem túl forró sütőben pároljuk. Amikor már majdnem megpuhult / húsvillával ellenőrizhetjük / a fóliát levéve erős lángon készre sütjük. Vigyázzunk, a túlpárolódik, nehezen lehet szeletelni. Kihűtjük, majd a csontot lefejtve szeleteljük.