Ebéd tipp

 2012.10.20. 15:49

Csabai töltött karaj tormás zellersalátával

Hozzávalók 4 személyre:

60 kg sertés rövidkaraj csontos
30 dkg füstölt puha kolbász
1,5 dl olaj
2 gr só
10 dkg vöröshagyma
2 dkg fokhagyma

Elkészítés:

Elkészítéséhez lehetőleg vékony karajt vásároljunk. Ízletesebb és jobban átsül. A csontos karajt keskeny pengéjű késsel hosszában felszúrjuk a csonthoz közel, és az előzőleg mélyhűtőben kissé megdermesztett kolbásszal betöltjük. Sóval kissé bedörzsöljük, majd a zsiradékot, kockára vágott hagymát, fokhagymát és kevés vizet tartalmazó tepsibe helyezzük. Lefóliázzuk, és kb. 40 percig nem túl forró sütőben pároljuk. Amikor már majdnem megpuhult / húsvillával ellenőrizhetjük / a fóliát levéve erős lángon készre sütjük. Vigyázzunk, a túlpárolódik, nehezen lehet szeletelni. Kihűtjük, majd a csontot lefejtve szeleteljük.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiwiland.blog.hu/api/trackback/id/tr514859650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása