ebéd tipp

 2012.10.19. 10:18

Gombapörkölt aranyrögökkel

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
    • Hozzávalók

      Aranyrögök

      50 dkg kukoricadara

      1 ½ l víz

      10 dkg vaj

      20 dkg reszeltsajt

      20 dkg olaj/zsiradék

      Gombapörkölt

      2 gombakonzerv

      1 nagy fej vöröshagyma

      3-4 kanál tejföl

      1 kiskanál liszt

      2-3 evőkanál olaj

      kapor

      petrezselyemzöld

      só, bors

    •  
    • Elkészítés

      A sóból, vízből, kukoricadarából hagyományos módon puliszkát főzünk. Odatesszük a sós vizet főni, majd amikor forr folyamatos kevergetés mellett, apránként hozzáadjuk a kukoricadarát, figyelve arra, hogy ne csomósodjon össze. Kis lángon 20-30 percig főzzük, amíg kész nem lesz. (ez a kukoricadara minőségétől függ)

      Mielőtt levennénk a tűzről belekavarjuk a vajat és a reszeltsajtot. Kifordítjuk a lábasból a puliszkát és hagyjuk kihűlni. Nedves kézzel mandarin nagyságú galuskákat szaggatunk, melyeket két oldalukon kissé ellapítunk, majd forró olajban megpirítjuk mindkét oldalukat. A tetején kis mélyedést vályunk bennünk, amiket majd a pörkölttel töltünk meg.

      Megtisztítjuk majd apróra felvágjuk a hagymát. A gombát lecsöpögtetjük. A hagymát kevés olajban üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, és még tíz percig pároljuk a hagymával együtt. A tejfölben elkeverjük a listzet, majd behabarjuk vele a gombát. Még tíz percig főzzük a habarással együtt, figyelve arra, hogy oda ne kapjon. Végül sózzuk, borsozzuk és az apróra vágott friss zöldfűszerrel ízesítjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kiwiland.blog.hu/api/trackback/id/tr34857740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása