Buffalo csirke

Összetevők:
1/2 kg csirkemell vagy 1 1/2 kg csirke szárny és comb (vegyesen)
Olaj a sütéshez
Panírhoz:
1 pohár liszt
1 teáskanál só
1 teáskanál fokhagymapor
1/2 teáskanál fekete őrölt bors
1 teáskanál csípős paprika
Szószhoz:
1/4 pohár vaj
1 evőkanál Tabasco-szósz
1/8 pohár ecet
1 evőkanál tejpor
1/4 pohár paradicsomszósz
1/4 evőkanál kukoricakeményítő
1/4 teáskanál Stevia por
1/4 teáskanál só
1/2 teáskanál fokhagymapor
1/2 teáskanál hagymapor
1/4 teáskanál apróra vágott petrezselyem
Elkészítési mód:
A hús:
1. Egy tálban keverje össze a panír alapanyagait.
2. Forgassa meg a csirke darabokat a panírban úgy, hogy a panír teljesen befedje a húsokat.
3. Tegye a panírozott húsokat egy tányérra és helyezze a hűtőbe 45 percre.
4. 45 perc után újra panírozza be a csirkehúst, majd tegye vissza a hűtőbe még 45 percre.
A szósz:
1. Egy serpenyőben olvassza fel a vajat (figyeljen arra, hogy oda ne égjen), majd adja hozzá a fokhagymát, a hagymát és a petrezselymet. Pirítsa meg a zöldségeket. Tegye félre a serpenyőt.
2. Egy másik serpenyőbe tegye bele a Tabasco-szószt, a sót, a paradicsomszószt, a tejport, a Steviát és az ecetet, majd főzze a szószt 5 percig. Miután kész, adja hozzá a pirított zöldségekhez.
3. Folyamatosan kevergetve főzze addig a szószt, amíg besűrűsödik, majd vegye le a tűzről és hagyja kihűlni.
4. Egy nagy serpenyőben süsse a csirkehúst aranybarnára.
5. Amint a csirke megsült, tegye egy tálba, és öntse rá az ízes szószt. Forgassa át benne a húst, hogy a szósz teljesen befedjen minden darabot.
6. Zöldség körettel vagy rizzsel tálalja.
1/2 kg csirkemell vagy 1 1/2 kg csirke szárny és comb (vegyesen)
Olaj a sütéshez
Panírhoz:
1 pohár liszt
1 teáskanál só
1 teáskanál fokhagymapor
1/2 teáskanál fekete őrölt bors
1 teáskanál csípős paprika
Szószhoz:
1/4 pohár vaj
1 evőkanál Tabasco-szósz
1/8 pohár ecet
1 evőkanál tejpor
1/4 pohár paradicsomszósz
1/4 evőkanál kukoricakeményítő
1/4 teáskanál Stevia por
1/4 teáskanál só
1/2 teáskanál fokhagymapor
1/2 teáskanál hagymapor
1/4 teáskanál apróra vágott petrezselyem
Elkészítési mód:
A hús:
1. Egy tálban keverje össze a panír alapanyagait.
2. Forgassa meg a csirke darabokat a panírban úgy, hogy a panír teljesen befedje a húsokat.
3. Tegye a panírozott húsokat egy tányérra és helyezze a hűtőbe 45 percre.
4. 45 perc után újra panírozza be a csirkehúst, majd tegye vissza a hűtőbe még 45 percre.
A szósz:
1. Egy serpenyőben olvassza fel a vajat (figyeljen arra, hogy oda ne égjen), majd adja hozzá a fokhagymát, a hagymát és a petrezselymet. Pirítsa meg a zöldségeket. Tegye félre a serpenyőt.
2. Egy másik serpenyőbe tegye bele a Tabasco-szószt, a sót, a paradicsomszószt, a tejport, a Steviát és az ecetet, majd főzze a szószt 5 percig. Miután kész, adja hozzá a pirított zöldségekhez.
3. Folyamatosan kevergetve főzze addig a szószt, amíg besűrűsödik, majd vegye le a tűzről és hagyja kihűlni.
4. Egy nagy serpenyőben süsse a csirkehúst aranybarnára.
5. Amint a csirke megsült, tegye egy tálba, és öntse rá az ízes szószt. Forgassa át benne a húst, hogy a szósz teljesen befedjen minden darabot.
6. Zöldség körettel vagy rizzsel tálalja.