Palócleves hamiskásan recept
- előkészület:
- főzés:
hozzávalók 4 főre
elkészítés
- Felkockázzuk a hagymát, és a lábosban a zsiradékon üvegesre pároljuk.
- Hozzátesszük a kockákra vágott húst, fehéredésig kevergetve pirítjuk.
- Hozzátesszük a pirospaprikát, babért, borsot és a sót, felöntjük másfél liter vízzel, és közepes tűzön 25 percig főzzük.
- Meggkaparjuk a fokhagymát, és a kefírbe keverjük, állni hagyjuk (intenzívebb lesz az íze).
- Külön megfőzzük a kockára vágott krumplit, és villával összetörjük.
- A húsos alap eddigre félig kész, ekkor hozzáöntjük a zöldbabot és a felkarikázott répát, pótoljuk az elforrt vizet.
- Puhára főzzük az összes belevalót.
- A végén beleöntjük az összetört krumplit levével együtt és a fokhagymás kefírt, egyet rottyantok rajta, és kész.
- A citromot és ecetet külön tálaljuk, nálunk mindenki másként szereti.