ebéd tipp

 2012.10.17. 08:41

Palócleves hamiskásan recept


  • előkészület: 
  • főzés: 
hozzávalók 4 főre
  • 25 dkg pörkölthús - lapockát szoktam venni
  • 10 dkg vöröshagyma
  • két gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb szál sárgarépa
  • 25 dkg krumpli
  • 30 dkg zöldbab
  • 2 ek kefír
  • ek pirospaprika
  • ek só
  • csipetnyi bors
  • pici tárkony
  • 1 db babérlevél
  • esetleg csipetnyi kömény
  • néhány csepp ecet vagy citromlé
  • 1 dl napraforgó olaj
elkészítés
  1. Felkockázzuk a hagymát, és a lábosban a zsiradékon üvegesre pároljuk.
  2. Hozzátesszük a kockákra vágott húst, fehéredésig kevergetve pirítjuk.
  3. Hozzátesszük a pirospaprikát, babért, borsot és a sót, felöntjük másfél liter vízzel, és közepes tűzön 25 percig főzzük.
  4. Meggkaparjuk a fokhagymát, és a kefírbe keverjük, állni hagyjuk (intenzívebb lesz az íze).
  5. Külön megfőzzük a kockára vágott krumplit, és villával összetörjük.
  6. A húsos alap eddigre félig kész, ekkor hozzáöntjük a zöldbabot és a felkarikázott répát, pótoljuk az elforrt vizet.
  7. Puhára főzzük az összes belevalót.
  8. A végén beleöntjük az összetört krumplit levével együtt és a fokhagymás kefírt, egyet rottyantok rajta, és kész.
  9. A citromot és ecetet külön tálaljuk, nálunk mindenki másként szereti.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiwiland.blog.hu/api/trackback/id/tr644853535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása