Bajor burgonya
Elkészítési idő: |
---|
Nehézség: | Könnyű |
---|
-
Hozzávalók
1 kg burgonya
200 ml tejföl
100 g reszelt sajt
1 evőkanál reszelt vöröshagyma
250 g kolbász + 5 db 8-10 cm hosszúságú
1 evőkanál olaj
só
-
-
Elkészítés
Főzd meg a burgonyákat héjukban, hámozd meg és vágd szeletekre. Közben keverd össze habverővel a tejfölt, sajtot, fűszerezd egy kis sóval és a reszelt vöröshagymával, majd add hozzá a karikákra vágott kolbászt.
Tedd a burgonyát és a tejfölös keveréket egy kikent hőálló edénybe és süsd sütőben, amíg a burgonya teljesen felszívja a tejfölös keveréket.
Amikor kész, helyezd a kolbászokat csillag formában a krumplis étel tetejére és süsd meg a sütőben.