Tojásfasírozott recept
Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói
5 tojás,
1 zsemle,
1 dl tej,
5 dkg csiperkegomba
1 kis fej hagyma,
olaj,
só,
bors,
majoránna
A recept elkészítése
A szikkadt zsemlét tejbe áztatjuk. Négy tojást keményre főzünk. Meghámozzuk és apró kockára vágjuk. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Sóval, borssal, majoránnával ízesítjük és megpároljuk. A kinyomkodott zsemlét összegyúrjuk a keménytojás-kockákkal, a nyers tojással, a hagymás gombával. A masszából vizes kézzel pogácsákat formálunk és bő, forró olajban kisütjük. A felesleges zsiradékot lecsepegtetjük. A tojásfasírozott-tat ketchuppal, majonézzel, joghurttal kínáljuk, vagy főzelékre adhatjuk feltétként.