Párizsi krémes sütemény recept
- előkészület:
- sütés:
elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéhez és a sárgájához 3-3 ek vizet teszünk. A cukor felét a sárgájába tesszük, a másik felét a fehérjébe.
- A fehérjéből kemény habot verünk, majd a sárgáját is habosra keverjük. A sárágájához hozzáadjuk a joghurtot, az olajat, a vaníliás cukrot és a rumaromát, és elvegyítjük.
- A tojássárgás masszába beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Simára keverjük, majd beleforgatjuk a fehérjét.
- 150 fokon tűpróbáig sütjük.
- Amikor elkészült, kihűtjük és kettévágjuk.
- Krém: A tejszínt felforraljuk, ezzel egyidőben pedig a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.
- Majd a forró tejszínnel felöntjük a csokoládét, és néhány percig gőz fölött főzzük.
- A gőzről levéve kihűtjük. Néha keverjünk bele.
- A hideg krémet robotgéppel addig keverjük, míg hab állagú nem lesz. Ezután betöltjük vele a tésztát.