Sütemény recept

 2012.09.30. 10:00

Párizsi krémes sütemény recept


  • előkészület: 
  • sütés: 
hozzávalók 10 főre

Tésztához:

  • 3 tojás
  • 6 ek víz
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • 2 ek olaj
  • 2 ek joghurt (bármilyen lehet, én erdei gyümiset tettem bele)
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • ízlés szerint rumaroma

Krémhez:

  • 20 dkg csokoládé (amilyent szeretnénk, én vegyesen raktam tej- és étcsokit)
  • 2 dl habtejszín
elkészítés
  1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéhez és a sárgájához 3-3 ek vizet teszünk. A cukor felét a sárgájába tesszük, a másik felét a fehérjébe.
  2. A fehérjéből kemény habot verünk, majd a sárgáját is habosra keverjük. A sárágájához hozzáadjuk a joghurtot, az olajat, a vaníliás cukrot és a rumaromát, és elvegyítjük.
  3. A tojássárgás masszába beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Simára keverjük, majd beleforgatjuk a fehérjét.
  4. 150 fokon tűpróbáig sütjük.
  5. Amikor elkészült, kihűtjük és kettévágjuk.
  6. Krém: A tejszínt felforraljuk, ezzel egyidőben pedig a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.
  7. Majd a forró tejszínnel felöntjük a csokoládét, és néhány percig gőz fölött főzzük.
  8. A gőzről levéve kihűtjük. Néha keverjünk bele.
  9. A hideg krémet robotgéppel addig keverjük, míg hab állagú nem lesz. Ezután betöltjük vele a tésztát.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiwiland.blog.hu/api/trackback/id/tr254810974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása