Csirkemellfalatok sörtésztás bundában, koktélmártással
Idő: 60 percHozzávalók
- 30 dkg csirkemell
- 2 dl olaj a sütéshez
- só, bors
- 20 dkg liszt
- 2 dl sör
- 0,5 dl olaj
- 3 tojás
A koktélmártáshoz:
- 1 kis tubus majonéz
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál csípős ketchup
- bors
Elkészítés
A csirkemellet vágjuk kb 1 cm széles csíkokra, majd sózzuk, borsozzuk, és forgassuk lisztbe. Készítsük el a sörtésztát. Keverjük el a lisztet a tojások sárgájával és a sörrel, valamint egy kis sóval. A tojásfehérjékből verjünk kemény habot, és az olajjal együtt keverjük ezt is a tésztához. Forrósítsuk fel az olajat egy mély serpenyőben. A belisztezett csirkemellcsíkokat forgassuk bele a sörtésztába, és a forró olajban süssük meg őket aranybarnára. A koktélmártáshoz keverjük össze a majonézt, a mustárt és a ketchupot ízlés szerint őrölt borssal. Tálaláskor tegyünk a tányérra 8-10 db csirkefalatot, és tegyünk rá a koktélmártásból, vagy kis tálkákba is adagolhatjuk, és mártogathatjuk bele a húst.Hagymás barna rizs vagy karikára vágott sült burgonya kiválóan illik hozzá!