Ebédtipp

 2012.09.28. 09:56

Csirkemellfalatok sörtésztás bundában, koktélmártással

Idő: 60 perc


Hozzávalók

  • 30 dkg csirkemell
  • 2 dl olaj a sütéshez
  • só, bors
  • 20 dkg liszt
  • 2 dl sör
  • 0,5 dl olaj
  • 3 tojás

A koktélmártáshoz:

  • 1 kis tubus majonéz
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál csípős ketchup
  • bors


Elkészítés

 

A csirkemellet vágjuk kb 1 cm széles csíkokra, majd sózzuk, borsozzuk, és forgassuk lisztbe. Készítsük el a sörtésztát. Keverjük el a lisztet a tojások sárgájával és a sörrel, valamint egy kis sóval. A tojásfehérjékből verjünk kemény habot, és az olajjal együtt keverjük ezt is a tésztához. Forrósítsuk fel az olajat egy mély serpenyőben. A belisztezett csirkemellcsíkokat forgassuk bele a sörtésztába, és a forró olajban süssük meg őket aranybarnára. A koktélmártáshoz keverjük össze a majonézt, a mustárt és a ketchupot ízlés szerint őrölt borssal. Tálaláskor tegyünk a tányérra 8-10 db csirkefalatot, és tegyünk rá a koktélmártásból, vagy kis tálkákba is adagolhatjuk, és mártogathatjuk bele a húst.Hagymás barna rizs vagy karikára vágott sült burgonya kiválóan illik hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kiwiland.blog.hu/api/trackback/id/tr104807900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása