Gyógyító ételek
Gyógyító ételek
zöldségek-a piros és narancssárga zöldségek rák ellen védő béta -karotint tartalmaznak többek között.
kenyér-abból is a teljes kiőrlésű magvas a legegészségesebb.A gabonafélék rostjai csökkentik a cukorbetegség sőt az emlőrák kialakulásának kockázatát.
hüvelyesek-a hüvelyesekben több fehérje van mint bármely más terményben.A vörös vesebab hús helyett is kiváló hiszen kétszer annyi vasat tartalmaz mint a marhahús.A tarkabab és más babfajták folsavban gazdagok mely vitamin a szívroham és a szellemi leépülés megelőzésében egyaránt segíthet.
gyümölcsök-a földieper például tele van C vitaminnal,a bogyós gyümölcsök bővelkednek antioxidánsokban melyekkel megelőzhető a rák kialakulása.
olívaolaj-főleg az extra szűz antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásánál fogva igazi csodaszer,ma már a kozmetikumok kedvelt alkotórésze hiszen a bőrre is jótékony hatással van.
étcsokoládé-de csak amelyik min.60%-kakaótartalommal rendelkezik hatékonyan gátolják a vérrögképződést többek között.