Borsós-tejszínes tészta recept

- előkészület:
- főzés:
hozzávalók 2 főre
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 20 dkg borsó
- 2 dl tejszín
- só
- bors
- ételízesítő
- bazsalikom
- 15 dkg száraztésza
- 10 dkg reszelt sajt
elkészítés
- A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, a felhevített olajon megdinszteljük, majd rátesszük a borsót.
- Felöntjük 1-1,5 dl vízzel, és addig pároljuk, amíg megpuhul a borsó.
- Ha a borsó puha, fűszerezzük, és ráöntjük a tejszínt, és összeforraljuk.
- A tésztát kifőzzük, lecsöpögtetjük, majd a borsós "raguhoz" forgatjuk, átmelegítjük, és tányérra szedve reszelt sajttal megszórjuk.
költség:
500 Ft
költség egy főre:
250 Ft