Kávés madártej
Hozzávalók:
4 FŐRE:
4 tojás
15 dkg cukor
1 liter tej
2 dl feketekávé
1 tasak vaníliás cukor
1 evőkanál liszt
Elkészítés:
1.a tojások fehérjét a cukor harmadával jó kemény habbá verjük.A tejet (1 dl kivételével) felforraljuk, és a csendesen fővő tejbe,vizes kanállal, a felvert habból tojásnyi galuskákat szaggatunk. Ha jól felemelkedett a hab, megfordítjuk,és a másik felét is fél percig főzzük.Szűrőlapáttal szitára szedjük,hogy a tej lecsurogjon.
2.A tojások sárgáját a maradék tejjel és kávéval,a vaniliás cukorral és a liszttel jól elkeverjük.
3.A tejet felforrósítjuk (azt is hozzáadjuk ,ami a galuskákból lecsurgott), és forrón a tojássárgájára öntjük.Kevergetve addig főzzük,amíg sűrűsödni kezd.A mártást üvegtálba öntjük és a habgaluskával,lehűtve tálaljuk.
Elkészítési idő: 40 perc
Kalóriatartalom: 342 kcal