ebéd tipp

 2012.12.03. 13:29

Ropogós csirkecombok újburgonyával és paradicsommal 

Hozzávalók 4 személyre:

800 g újburgonya
12 csirkecomb feldarabolva
600 g friss paradicsom (én most tettem bele konzerv paradicsomot is)
egy csokor friss oregánó letépkedett levelei
extra szűz olívaolaj
vörösboreset
só és frissen őrölt bors 
4-5 cikk fokhagyma
egy csokor petrezselyem

A burgonyát sós vízben megfőzzük. Amíg a burgonya fő, addig a sütőt 200 C-ra előmelegítjük.
A csirkecombokat bedörzsöljük olívaolajjal, megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal. Egy nagy serpenyőt felforrósítunk és a csirkét megpirítjuk benne. 
A paradicsom héját lehúzzuk. Ez úgy a legegyszerűbb ha leforrázzuk előtte, így könnyen lejön a héja. Közben megfőtt a burgonya is. A csirkét a burgonyát és a paradicsomot egy nagy tűzálló tepsibe tesszük. 
Az oregánót és a fokhagymát a sóval egy nagy mozsárban összezúzzuk. Hozzáadunk 4 evőkanál olívaolajat, egy kevés vörösborecet és frissen őrölt borsot majd alaposan összekeverjük és ráöntjük a csirkére.  Az egészet jól összekeverjük és a sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.A végén megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és így tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiwiland.blog.hu/api/trackback/id/tr544944975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása