Ropogós csirkecombok újburgonyával és paradicsommal
Hozzávalók 4 személyre:
800 g újburgonya
12 csirkecomb feldarabolva
600 g friss paradicsom (én most tettem bele konzerv paradicsomot is)
egy csokor friss oregánó letépkedett levelei
extra szűz olívaolaj
vörösboreset
só és frissen őrölt bors
4-5 cikk fokhagyma
egy csokor petrezselyem
A burgonyát sós vízben megfőzzük. Amíg a burgonya fő, addig a sütőt 200 C-ra előmelegítjük.
A csirkecombokat bedörzsöljük olívaolajjal, megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal. Egy nagy serpenyőt felforrósítunk és a csirkét megpirítjuk benne.
A paradicsom héját lehúzzuk. Ez úgy a legegyszerűbb ha leforrázzuk előtte, így könnyen lejön a héja. Közben megfőtt a burgonya is. A csirkét a burgonyát és a paradicsomot egy nagy tűzálló tepsibe tesszük.
Az oregánót és a fokhagymát a sóval egy nagy mozsárban összezúzzuk. Hozzáadunk 4 evőkanál olívaolajat, egy kevés vörösborecet és frissen őrölt borsot majd alaposan összekeverjük és ráöntjük a csirkére. Az egészet jól összekeverjük és a sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.A végén megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és így tálaljuk.