Hagyományos szaloncukor recept

A hagyományos szaloncukor valójában egy fondant alap, amit magában is lehet hasznosítani csokoládé bevonattal, vagy tovább lehet ízesíteni mogyorókkal, kókuszreszelékkel vagy aszalt gyümölcsökkel.

  • Hozzávalók: 1.5 dl víz, fél kiló cukor
  • Elkészítés: A cukrot felforraljuk a vízzel majd kb. 10 percig főzzük. Amikor szálasodik, egy hideg felületre csurgatunk egy kanálnyit – eldörzsöljük, ha fehéredik és sűrűsödik, akkor jó (vagy hagyományos módszer szerint egy vékony drótból hajtott gyűrűt a masszába mártunk, és buborékot fújunk belőle – akkor jó az állaga, ha a buborék sikeres). A masszát átöntjük egy keverőtálba, kicsit hűlni hagyjuk, majd fehér péppé elkeverjük. A pépet kisebb tálakba osztjuk és különböző ízesítőket adunk hozzá (ez lehet kakaó, kókuszreszelék, darált dió, mogyoró, mandula, pisztácia, aprított aszalt gyümölcsök stb). Még langyosan kinyújtjuk  a masszát hideg deszkán (ideális a márvány) vagy elsimítjuk egy lapos tepsiben – kb 2 cm vastagra, és hűlni hagyjuk. Amikor megdermedt, kb. 4x2cm-es téglalapokra felvágjuk, esetleg olvasztott csokoládéval bevonjuk és rácson száradni hagyjuk.
  • Szaloncukor

A bejegyzés trackback címe:

https://kiwiland.blog.hu/api/trackback/id/tr734916268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása