A kekszes krémes hozzávalói:
- 1 cs. kocka alakú háztartási keksz
- 1,5 csomag vaníliás pudingpor
- 2 db tojás
- 7,5 dl tej
- 7 evőkanál cukor
- 1 evőkanál liszt
- 12,5 dkg margarin
- fél csomag zselatin
Elkészítés
A kekszes krémes elkészítése:
Először elkészítjük a krémet: A pudingport, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre kikeverjük. Beleöntjük a tejbe és sűrűre főzzük. Amíg forr, belekeverjük a tojások felvert habját és beledaraboljuk a margarint.
Egy tepsi (30x22 cm) alját kirakjuk a keksszel és óvatosan rámerjük a krémet (nem öntjük!). A tetejét is kirakjuk a keksszel. Másnapra megpuhul és szépen lehet szeletelni.