Gyors citromtorta
Szinte percek alatt összeállítható, könnyed, savanykás ízű torta remek vasárnap délutáni desszert lehet.
Tésztához:
- 5 dkg puha vaj
- 20 dkg cukor
- 3 db tojás(szétválasztva)
- 7,5 dkg rétesliszt
- 1,5 dl tejszín
- 2 db citrom héja ésleve
- pici só
Díszíteni:
- porcukor
- citromkarika
1. A vajat a cukorral egy nagytálban krémesre keverem, majda tojások sárgáját is egyenkénteldolgozom a vajasmasszában.
2. A lisztet az előbbi keverékbeszitálom, hozzáadom a tejszínt, a citromlét, a citromok reszelthéját, és az egészet teljesensimára keverem.
3. A tojásfehérjét egy csipetnyisóval kemény habbá verem,majd laza mozdulattal óvatosana citromos keverékbe forgatom.
4. A tésztát kivajazott, kerekgyümölcstorta formába öntöm,majd 170 fokra előmelegítettsütőben 25-30 percig sütöm.Kivétel előtt tűpróbávalellenőrzöm. Ha picit remeg atorta, de a tű száraz marad,akkor jó.
5. A sütőből kivéve hűlnihagyom, majd porcukorralmeghintve, ízlés szerintcitromkarikával díszítve tálalom.
Tipp: Frissen, még melegenfogyasztva a legfinomabb.