Paradicsomos sült csirke
j
A sült csirke ideális étel lusta hétvégékre, hiszen az előkészítés nem sok munkával jár, az étel szinte magától elkészül a sütőben. A paradicsomos sült csirke még egyszerűbb, és gyorsabb, mert a csirkét darabokra vágjuk sütés előtt. A következő recept egy tipikusan egyszerű, olasz paradicsomos finomság:..
Hozzávalók
- 1 kg csirke
- 2 db lilahagyma
- Néhány gerezd fokhagyma
- Néhány csipet szárított zöldfűszerkeverék
- 35 dkg koktélparadicsom
- 1 citrom
- Só, bors, olívaolaj
Elkészítés
- A sütőt 200 fokra beállítjuk.
- A csirkét átmossuk, megszárítjuk, majd a mellcsont mentén félbe vágjuk, filézzük és levágjuk a combokat (de akár negyedelhetjük is).
- Mindkét hagymát 8 gerezdre vágjuk, a fokhagymákat egészben összetörjük.
- Egy tepsibe helyezzük a csirkedarabokat, hagyma és fokhagyma gerezdeket. Megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk néhány csipetnyi fűszerkeverékkel. Meglocsoljuk 1-2 ek olívaolajjal. Elkeverjük.
- A bemelegedett sütőben 35 percig sütjük majd hozzáadjuk a koktélparadicsomokat, és átforgatjuk. További 10-20 percig szép barnára sütjük.
- Tálalás előtt meglocsoljuk a citrom kicsavart levével.
Tippek
- Tálaljuk zöldséges köretekkel és salátával. Remekül passzol mellé pl grillezett zöldségek, mediterrán jellegű kuszkusz vagy rizottó.
- A receptet elkészíthetjük előre felvágott csirke darabokból is, ideális a csirkecomb.
- Tálalás előtt megszórhatjuk friss zöldfűszerekkel is, a bazsalikom, oregánó különösen passzol hozzá.
- Egyéb mediterrán zöldségeket is adhatunk a csirke mellé – pl cukkini, padlizsán, kaliforniai paprika stb
- Iideális főétel családi ebédre vagy vacsorára – gyerekeknek különösen ízlik.
- A paradicsomos sült csirke nem csupán egyszerű, finom, de egészséges is. Fogyasztható egyegészséges étrend keretében, de akár diétázás alatt is.