Mai leves

 2012.10.11. 08:51

Nyírségi vadász gombócleves recept


Hozzávalók:
6o dkg őzapróhús (akármilyen húsból is jó)
vegyeszöldség(répa,karalábé,petrezselyem) 
1o dkg zellergumó 
2o dkg kelbimbó 
1o dkg gomba 
1o dkg zöldborsó 
1 vöröshagyma 
1 db citrom 
1o dkg főző margarin 
2 dl tejszín 
8 dkg liszt 
2 tojás 
mustár,bors,só, 
Gombóchoz:2 tojás 
8 dkg liszt 
5o dkg burgonya 
só, bors, petrezselyemzöld

Elkészítés:
Kevés olajon megpároljuk a hagymát,rádobjuk a kockára vágott őzaprót,felengedjük annyi vízzel amennyi ellepi. Lassú tűzön főzzük,amíg a hús megpuhul. Ekkor beletesszük a vegyes zöldséget,stb...... 
Lisztből tejszínből,tojássárgájából készítünk 
habarást, félre tesszük. A burgonyát megfőzzük,áttörjük és lehűtjük,sóval,borssal ízesítjük hozzáadjuk a tojást ,lisztet. Mogyoró nagyságú gombócokat készítünk. A levesbe belefőzzük,ha a gombócok megfőttek az odakészített habarással besűrítjük ,nem szabad sokáig főzni! 
Citrommal,sóval,borssal,mustárral ízesítjük. Petrezselyemzölddel megszórjuk a tetejét.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiwiland.blog.hu/api/trackback/id/tr254832283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása