Almafelfújt recept
Elkészítési idő: 75 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói
8 db kétszersült,
3 aromás alma
4 tojás,
2 dl tejszín,
2 evőkanál cukor,
1-1 evőkanál vaj,
mazsola,
vágott mandula,
1 zacskó vaníliás cukor,
1 teáskanál őrölt fahéj
csipet só,
a formákhoz 1 evőkanál vaj,
1 evőkanál porcukor.
A recept elkészítése
a kétszersültet apróra töröm. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét habbá verem. A mazsolát megtisztítom, megmosom. 4 kisebb formát kivajazok, porcukorral behintem. Az almát meghámozom, kicsumázom és szeletekre vágom. A sütőt közepes lángra állítom.
a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverem, majd megsózom és a fahéjat is beleszórom. Apránként felöntöm a tejszínnel, közben folyamatosan kevergetem. Ezután beleforgatom a kétszersültmorzsát, mazsolát, mandulát és almát, végül a tojáshabbal keverem össze. A masszát a formákban elosztom – ne érjen tovább az edény háromnegyed részénél – , és a forró sütőben addig sütöm, amíg a beleszúrt hurkapálca száraz nem marad. Még forrón tányérokra borítom, és azonnal tálalom, mert hamar összeesik.