Forralt boros háromszögek recept
- előkészület:
- sütés:
hozzávalók 5 főre
A tésztához:
- 20 dkg Rama
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tojás
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg reszelt étcsokoládé
Tetejére:
- 2 dl forralt bor
- 10 dkg porcukor
- 6 dkg szeletelt mandula
elkészítés
- A margarint, a cukrot és a vaníliás cukrot addig keverjük, míg a cukor feloldódik. Hozzáadjuk a tojást és az egészet habosra keverjük. Ezután elvegyítünk benne 3 ek forralt bort is.
- A sütőport a liszttel és a reszelt csokival összekeverjük, majd a margarinos masszával elvegyítjük.
- Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt, kivajazott tepsiben megsütjük.
- A maradék forralt borban feloldjuk a porcukrot, és a kihűlt süteményre kanalazzuk.
- A tetejét pirított mandulával szórjuk meg.
sütési hőfok:
175°C
tepsi mérete:
30x20 cm