Sütőtökleves

 2012.09.27. 08:33

Egyszerű és egészséges sütőtök krémleves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
  • Hozzávalók

    1 db sütőtök (1 kg körüli hosszúkás orange -köznyelven amerikai- tök)

    1 db vöröshagyma

    1 db sárgarépa

    1 db fehérrépa

    2 gerezd fokhagyma

    1 db zöldségleves kocka (sómentes)

    só (természetes, nem finomított)

    bors

    olívaolaj (extra szűz)

  • Elkészítés

    1. a tök héját lepucoljuk, magházát eltávolítjuk, majd 2-3 cm-es kockákra szeljük

    2. a felszeletelt hagymát és fokhagymát kevés olivaolajon megfuttatjuk csipet sóval (segít kiengedni a hagyma levét és ízét)

    3. amikor a hagyma üveges, rátesszük a felkarikázott sárga- és fehérrépát, majd a felkockázott tököt és felöntjük annyi (tisztított) vízzel, hogy ellepje

    4. dobjuk bele a leveskockát és törjünk rá csipet borsot

    5. főzzük addig, amíg a tök megpuhul

    6. botmixerrel turmixoljuk krémesre (nem kell átmerni, lehet a lábosban)

     

    Praktikák:

    - tálaláskor öntsünk rá egy kevés tökmag olajat és szórjuk meg pirított, sótlan tökmaggal

    - ha sűrűnek tűnik a leves, főzzük össze még (tisztított) vízzel

    - ha nem szeretnénk csak krémlevest, turmixolás előtt vegyünk ki néhány kocka tököt, majd turmixolás után tegyük vissza

    - önmagában is finom, lehet leveszöldség nélkül is főzni

    - mivel sütni is szoktam belőle, általában 2 db kicsi, eltérő színű tökből készítem (mindkettőnek fele-fele levesbe és sütni)

     

A bejegyzés trackback címe:

https://kiwiland.blog.hu/api/trackback/id/tr304805681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása