Borsópörkölt
Idő: 30 percHozzávalók
A borsópörkölt hozzávalói:
- 0,5 kg mirelit vagy friss zöldborsó
- 1 nagy vöröshagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- 2 db babérlevél
- majoranna
- olaj
- ételízesítő
Elkészítés
A borsópörkölt elkészítése:
1. A hagymát finomra vágom, majd üvegesre pirítom egy kevés olajon.
2. Leveszem a tűzről, hozzáadok egy teáskanál pirospaprikát, összekeverem, majd visszateszem a tűzre.
![]() |
3. Hozzáadom a borsót és jól összekeverem, majd felöntöm kb 1,5 dl vízzel.
4. Sózom, borsozom, beleteszem a babérlevelet, ételízesítőt és a majorannát, végül fedő alatt puhára főzöm. Ha esetleg túl híg, egy kevés étkezési keményítővel sűrítem.
Szerintem ez sokkal jobb mint a borsófőzelék, mert kevesebb a kalóriatartalma, és ugyanilyen finom. Köretnek barna rizst szoktam hozzá főzni, vagy csak önmagában, tükörtojással eszem. Nagyon hamar elkészíthető és rendkívül egyszerű, kezdőknek sem okoz gondot - :)