ebéd tipp

 2012.09.24. 21:15

Borsópörkölt

Idő: 30 perc


Hozzávalók

 A borsópörkölt hozzávalói:

 

  • 0,5 kg mirelit vagy friss zöldborsó
  • 1 nagy vöröshagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • 2 db babérlevél
  • majoranna
  • olaj
  • ételízesítő


Elkészítés

 A borsópörkölt elkészítése:

1. A hagymát finomra vágom, majd üvegesre pirítom egy kevés olajon.

 

 

2. Leveszem a tűzről, hozzáadok egy teáskanál pirospaprikát, összekeverem, majd visszateszem a tűzre.

 

 

3. Hozzáadom a borsót és jól összekeverem, majd felöntöm kb 1,5 dl vízzel.

 

 

 

4. Sózom, borsozom, beleteszem a babérlevelet, ételízesítőt és a majorannát, végül fedő alatt puhára főzöm. Ha esetleg túl híg, egy kevés étkezési keményítővel sűrítem.

 

 

 

   

 

Szerintem ez sokkal jobb mint a borsófőzelék, mert kevesebb a kalóriatartalma, és ugyanilyen finom. Köretnek barna rizst szoktam hozzá főzni, vagy csak önmagában, tükörtojással eszem. Nagyon hamar elkészíthető és rendkívül egyszerű, kezdőknek sem okoz gondot - :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://kiwiland.blog.hu/api/trackback/id/tr984800631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása