Citromos krumplileves virslivel
HOZZÁVALÓK
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg burgonya
- 20 dkg füstölt virsli
- fél db citrom
- 1 szelet piros húsú paprika
- 1 kk pirospaprika
- 2 db tyúkhúsleves kocka
- 1 doboz tejföl
- 1 ek rizsliszt
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt fehér bors
- 1 csipet cukor
- 1 ek olaj
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
25 perc
ELKÉSZÍTÉS MÓDJA
A hagymát és a burgonyát meghámozzuk, a hagymát finomra, a krumplit apró kockákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Beleforgatjuk a burgonyát, élénk tűzön 1 percig pirítjuk, aztán meghintjük a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk és felengedjük 1,3 liter hideg vízzel. Felforraljuk, belemorzsoljuk a leveskockát, félig lefedve, kis lángon majdnem puhára főzzük. Felkarikázzuk a virslit, a paprikát vékony csíkokra metéljük és hozzáadjuk. Továbbra is félig lefedve még 4-5 percig főzzük. Elkeverjük a rizslisztet a tejföllel és 1 merőkanál főzőlével, a leveshez öntjük, lassú forralással besűrítjük. Utána ízesítjük sóval, borssal, aztán lehúzzuk a tűzről és a citrom levével ízlés szerint savanyítjuk ( a leves alapíze enyhén savanykás). Egy csipet cukorral enyhíthetjük, hogy ne legyen olyan savanyú, majd belekeverjük az apróra vágott petrezselymet és citromkarikákkal tálalhatjuk.