ebéd tipp

 2012.09.20. 09:06

Citromos krumplileves virslivel

 

HOZZÁVALÓK

  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg burgonya
  • 20 dkg füstölt virsli
  • fél db citrom
  • 1 szelet piros húsú paprika
  • 1 kk pirospaprika
  • 2 db tyúkhúsleves kocka
  • 1 doboz tejföl
  • 1 ek rizsliszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csipet só
  • 1 csipet őrölt fehér bors
  • 1 csipet cukor
  • 1 ek olaj

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

25 perc

ELKÉSZÍTÉS MÓDJA

A hagymát és a burgonyát meghámozzuk, a hagymát finomra, a krumplit apró kockákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Beleforgatjuk a burgonyát, élénk tűzön 1 percig pirítjuk, aztán meghintjük a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk és felengedjük 1,3 liter hideg vízzel. Felforraljuk, belemorzsoljuk a leveskockát, félig lefedve, kis lángon majdnem puhára főzzük. Felkarikázzuk a virslit, a paprikát vékony csíkokra metéljük és hozzáadjuk. Továbbra is félig lefedve még 4-5 percig főzzük. Elkeverjük a rizslisztet a tejföllel és 1 merőkanál főzőlével, a leveshez öntjük, lassú forralással besűrítjük. Utána ízesítjük sóval, borssal, aztán lehúzzuk a tűzről és a citrom levével ízlés szerint savanyítjuk ( a leves alapíze enyhén savanykás). Egy csipet cukorral enyhíthetjük, hogy ne legyen olyan savanyú, majd belekeverjük az apróra vágott petrezselymet és citromkarikákkal tálalhatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiwiland.blog.hu/api/trackback/id/tr194789650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása