ebéd ötletek

 2012.08.31. 13:10

Carbonara csirkés nokedli recept

Carbonara csirkés nokedli
  • előkészület: 
  • főzés: 
hozzávalók 3 főre

Nokedlihez:

  • 30 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 1 tk só
  • 2 dl víz

Továbbá:

  • 30 dkg csirkemell-filé
  • 4 ek olaj
  • bors
  • 1 cs Carbonara alap
  • 2,5 dl tej
  • 3-4 szál petrezselyemlevél
elkészítés
  1. A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk, és az olajon fehéredésig pirítjuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük kevéske vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk.
  3. A nokedlit elkészítjük. A liszthez adjuk a tojásokat, a sót, és lassan adagolva a vizet. A tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy.
  4. Lobogó vízben kifőzzük a nokedlit, és leszűrjük, egy hideg sós vízzel teli tálba öntjük, 1 perc áztatás után ismét leszűrjük, majd lecsöpögtetjük.
  5. A carbonara alapot a tejjel csomómentesre keverjük, beleszórjuk a megmosott, apróra vágott zöldlevelet.
  6. Ha puha a hús, és elfőtte a levét, ráöntjük a szószt, addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
  7. Összeforgatjuk a nokedlivel, és 2-3 percre visszatesszük a tűzre, hogy az egész átmelegedjen.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiwiland.blog.hu/api/trackback/id/tr644743836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása