Carbonara csirkés nokedli recept

- előkészület:
- főzés:
hozzávalók 3 főre
Nokedlihez:
- 30 dkg liszt
- 3 tojás
- 1 tk só
- 2 dl víz
Továbbá:
- 30 dkg csirkemell-filé
- 4 ek olaj
- só
- bors
- 1 cs Carbonara alap
- 2,5 dl tej
- 3-4 szál petrezselyemlevél
elkészítés
- A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk, és az olajon fehéredésig pirítjuk.
- Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük kevéske vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk.
- A nokedlit elkészítjük. A liszthez adjuk a tojásokat, a sót, és lassan adagolva a vizet. A tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy.
- Lobogó vízben kifőzzük a nokedlit, és leszűrjük, egy hideg sós vízzel teli tálba öntjük, 1 perc áztatás után ismét leszűrjük, majd lecsöpögtetjük.
- A carbonara alapot a tejjel csomómentesre keverjük, beleszórjuk a megmosott, apróra vágott zöldlevelet.
- Ha puha a hús, és elfőtte a levét, ráöntjük a szószt, addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
- Összeforgatjuk a nokedlivel, és 2-3 percre visszatesszük a tűzre, hogy az egész átmelegedjen.