ebéd tipp.....

 2012.08.30. 11:42

Sókéregben sült csirke édesköménnyel recept

Sókéregben sült csirke édesköménnyel
  • előkészület: 
  • sütés: 
hozzávalók 4 főre
  • 1 db kb 2 kg-os csirke
  • 3 kg durva szemű 
  • 8 ek durvára tört édesköménymag
  • 2 felvert tojás
  • 2 félbevágott citrom
  • 1 ek szemes bors
  • 1 csokor friss kakukkfű
  • 3-4 ek olívaolaj
  • 1 csokor apróra vágott petrezselyem
  • 8 gerezd héjastól összezúzott fokhagyma
  •  
  •  

 
Az édesköménymag patikában beszerezhető. 

ajánlat

Saláta, kenyér és fehérbor illik hozzá.

 Csirke sóban sütve
elkészítés
  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. Az összes sót egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a durvára tört édesköménymagot, a felvert tojást, a citrom levét és a szemes borsot. Hozzáadunk még 1 dl vizet és alaposan összekeverjük.
  3. Egy tálban olívaolajjal elkeverjük az összezúzott kakukkfüvet. Ezzel megkenjük a  csirke bőrét.
  4. A csirke hasába belegyömöszöljük a  kifacsart citromot, a petrezselymet, a héjastul összezúzott fokhagymát.
  5. Egy tepsibe  egymásra 3 csík kb. 1 méter hosszú alufóliát teszünk. A közepére terítjük el a só harmadát, erre fektetjük rá a csirkét. A maradék sóval pedig gondosan befedjük. A fóliát  óvatosan ráhajtjuk. (A fólia csak arra szolgál, hogy a sót a megkeményedéséig összetartsa.)
  6. 2 órán át sütjük. Ha kész, a sütőből kivéve 15 percig pihentetjük. Lefejtjük róla a sókérget és tálalhatjuk is.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiwiland.blog.hu/api/trackback/id/tr24741394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása