ebéd tipp

 2012.10.17. 08:38

Burgonyás császármorzsa

hozzávalók 4 főre
  • 1 kg szétfővő fajta burgonya
  • 12 finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • porcukor a tetejére
ajánlat

Nagyon finom a hozzáillő almamártással. :)

elkészítés
  1. A burgonyát megmossuk, és annyi vízben, hogy éppen ellepje, kb. 30 percig főzzük.
  2. Leszűrjük, meghámozzuk, és burgonyanyomón még forrón áttörjük. A liszttel és a sóval összedolgozzuk.
  3. A vajat nagy serpenyőben megforrósítjuk, a burgonyamasszát beletesszük, és közepes lángon szép pirosra sütjük. Közben darabokra tépkedjük villával.
  4. Porcukorral megszórjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiwiland.blog.hu/api/trackback/id/tr654853530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása