Nasi

 2012.10.11. 08:54

Túrós smarni recept


Hozzávalók:
30 dkg túró 
3 tojás sárgája* és külön a 3 tojás fehérje 
1,5 dl tejföl 
4-5 dkg cukor 
10 dkg liszt 
8-10 dkg mazsola 
2 evőkanál rum 
2 dkg olvastott vaj 
és porcukor a megszóráshoz

Elkészítés:
A mazsolát beáztatjuk a rumba és úgy egy óra múlva csepegtessük le. Keverjük simára a túrót, a tojássárgákat, a tejfölt, a cukrot és a lisztetés 
a beáztatott mazsolát is. 
Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, és óvatosan keverjük a túrós masszához. 
Vajazzunk ki egy lapos tűzálló tálat, és tegyük előmelegített 200 fokos sűtőbe 15 percre. 
A felmelegített tálba kanalazzuk bele a túrómasszát, símítsuk el a tetejét, majd toljuk vissza a 200 fokos sütőbe 30 percre, míg aranybarnára nem sül. 
Ha elkészült, lapos fakanállal tördeljük falatnyi nagyságú darabokra a smarnit és porcukorral hintve tálaljuk.

Tanácsok:
Nagyon laktató!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://kiwiland.blog.hu/api/trackback/id/tr654832287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása