Lecsós zöldbablepény

 2012.10.09. 12:13

 

- 25 dkg kenyérliszt 
- 10 dkg vaj 
- 1 csipet só 
- 1 mokkáskanál szárított élesztõ 
- kevés víz 

a lecsós zöldbabhoz: 
- (zöldséglevesben roppanósra fõzve) 30 dkg zöldbab 
- 1 fej vöröshagyma 
- 3-3 zöldpaprika, paradicsom 
- 2 tojás 
- 1,5 dl tejföl 
- 1 csokor petrezselyem 
- fél dl olívaolaj 
- só, õrölt bors

 

A lisztet a puha vajjal morzsoljuk össze, majd szórjuk bele a sót, az élesztõt, és annyi vizet öntsünk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Ezután lefóliázva 1 órára tegyük a hûtõbe pihenni. Közben a raguhoz a forró olajban futtassuk meg a szeletelt hagymát, majd adjuk hozzá a karikákra vágott paprikát, a cikkekre darabolt paradicsomot, és a zöldbabot. Közepes tûzön pároljuk össze, és ízesítsük sóval, borssal. A pihentetett tésztát lisztezett deszkán gyúrjuk át, béleljünk ki vele egy kör alakú teflonozott formát, hogy a tésztának 2-3 centis pereme legyen. Töltsünk bele szárazbabot, és 190 °C-os sütõben süssük 8-10 percig. Szedjük le a tetejérõl a babot, és kanalazzuk bele a lecsós zöldbabot. Fontos hogy a lecsónak kevés leve legyen, mert különben eláztatja a tésztát. Végül a tojást a tejföllel keverjük habosra, ízesítsük sóval, borssal, petrezselyemmel, és öntsük a lepény tetejére. A 180 °C-os sütõbe visszatéve 30-35 perc alatt süssük pirosra, majd 10 percig pihentessük, és cikkekre vágva tálaljuk.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://kiwiland.blog.hu/api/trackback/id/tr614828482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása