PARADICSOMLEVES EGY KICSIT MÁSKÉPPEN
Elkészítése: A paradicsomlevest a szokásos módon készítjük, az egyetlen lényeges dolog, hogy a sós paradicsomleves a cél, tehát nem az édes, cukros változat. Ha elkészült, akkor a tányér aljára Tihany fokhagymás camembert sajtot kockázunk (ha valakit zavar a külső fehérpenész, akkor azt levághatjuk) és erre szedjük ki a forró paradicsomlevest, majd egy kis keverés után hagyjuk ehető hőmérsékletűre hűlni. Ez idő alatt a camembert sajt krémesen folyóssá válik, és az egész levesnek egy kellemes lágy ízt kölcsönöz.
A sajt vásárlásakor figyeljünk oda, hogy még legalább két hét legyen a szavatossági idejéből, különben a túlérett Camembert-re jellemző kesernyés mellékíz elronthatja a levesünk íz harmóniáját.
Ha valakit zavar a fokhagymás így, akkor a Tihany család borsos és natúr változatával is kipróbálhatja, mindkettő kellemesen harmonizál a paradicsomleves ízeivel.
Ebédötletek
2012.10.09. 12:08A bejegyzés trackback címe:
https://kiwiland.blog.hu/api/trackback/id/tr664828477
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.