nasi:)

 2012.09.11. 13:19

Kekszes-almás sütés nélkül

  • elkészítés:40 perc
  • nehézség:könnyű
  • sütési hőfok:-
  • sütési idő:-
Kekszes-almás sütés nélkül
További képek a sütiről:
    

Hozzávalók

  • A tetejére

    4 evőkanál porcukor
    4 evőkanál keserű kakaópor
    5 dkg Rama 

  • A tésztához

    50 dkg háztartási keksz (ha lehet, akkor szögletes forma)
    3 csomag (12 dkg) Dr. Oetker eredeti Puding Vaníliás 
    20 dkg kristálycukor (méz is lehet)
    8-10 evőkanál víz
    8 dl víz
    1,25 kg alma


Elkészítés

1.Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, 5 dl vizet ráöntünk, a cukorral ízesítjük, 8-10 perc alatt puhára főzzük. Ha mézzel készítjük, akkor azt a már puha almához keverjük.
2.Közben a vanília ízű pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük és kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik.
3.Egy kb. 28 x 23 cm-es tepsi alját keksszel kirakjuk (ritkán lehet négyszögletű kekszhez jutni, ezért a hagyományos kerek is jó hozzá, amit szintén a tepsibe rakunk, az üres helyekre pedig kis darabokat tördelünk belőle).
4.A meleg almakrémet egyenletesen rákenjük. A tetejére szép sorban keksz kerül (kerek kekszek esetén az üres területeket tört darabokkal kitöltjük).
5.A kakaóport a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel kevergetve felforraljuk, a tűzről levéve a Ramát hozzáadjuk, majd ezt a mázat a sütemény – pontosabban a keksz – tetejére kenjük.
6.Jól behűtjük, ezalatt nemcsak összeérik egy kicsit, hanem össze is áll, így lehet majd szeletelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiwiland.blog.hu/api/trackback/id/tr414769770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása