ebéd ötletek

 2012.09.11. 09:58

Parmezános csirkemell

Hozzávalók

4 személyre ()

    • 4 db filézett csirkemell
    • őrölt bors
    • parmezán sajt
    • liszt
    • Fűszervajhoz:
    • vaj
    • fokhagyma
    • zöldfűszerek

Előkészítés

A csirkemelleket mossuk meg, ha csontosat vásároltunk elsőként filézni kell.

Egy jó éles késsel óvatosan körbevágjuk a csontos részeknél.

Megsózzuk, borsózzuk, majd egy kicsit félretesszük.

A hozzávalókból elkészítjük a fűszervajat.

A parmezán sajtot lereszeljük, hogy bele tudjuk keverni a fűszervajba.

Majd zsebeket vágunk a vastag részekbe és beletöltjük a fűszervajjal kevert parmezán sajtot.

Nyugodtan teletömhetjük a zsebeket, mert a vaj nagy része, úgyis kisül belőle, a hús viszont isteni omlóssá válik.

A lisztet összekeverjük a maradék parmezán sajttal, és meghempergetjük benne a húsokat.

A tepsinket kibéleljük sütőpapírral, beletesszük, majd olajjal megkenjük a húst.

200 fokon kb. 50 percig sütjük, gyönyörű pirosra és ropogósra.

Rengeteg salátával kínáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiwiland.blog.hu/api/trackback/id/tr234768104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása