Parmezános csirkemell
Hozzávalók
4 személyre ()
- 4 db filézett csirkemell
- őrölt bors
- só
- parmezán sajt
- liszt
- Fűszervajhoz:
- vaj
- fokhagyma
- zöldfűszerek
Előkészítés
A csirkemelleket mossuk meg, ha csontosat vásároltunk elsőként filézni kell.
Egy jó éles késsel óvatosan körbevágjuk a csontos részeknél.
Megsózzuk, borsózzuk, majd egy kicsit félretesszük.
A hozzávalókból elkészítjük a fűszervajat.
A parmezán sajtot lereszeljük, hogy bele tudjuk keverni a fűszervajba.
Majd zsebeket vágunk a vastag részekbe és beletöltjük a fűszervajjal kevert parmezán sajtot.
Nyugodtan teletömhetjük a zsebeket, mert a vaj nagy része, úgyis kisül belőle, a hús viszont isteni omlóssá válik.
A lisztet összekeverjük a maradék parmezán sajttal, és meghempergetjük benne a húsokat.
A tepsinket kibéleljük sütőpapírral, beletesszük, majd olajjal megkenjük a húst.
200 fokon kb. 50 percig sütjük, gyönyörű pirosra és ropogósra.
Rengeteg salátával kínáljuk.